Makukula'yı Hatırlayan Var mı? - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

1 Temmuz 2011 Cuma

Makukula'yı Hatırlayan Var mı?




Bir önceki sezon Kayserispor Forması ile harikalar yaratmıştı siyahi oyuncu. Gol pozisyonlarında topun düşeceği noktaları çok iyi biliyor, topu ayağında oyalamadan ceza sahası içinde tek vuruşla kaleye yönlendiriyor, hava toplarını ceza sahasındaki takım arkadaşlarına kolaylıkla indiriyor ve ezici fizik üstünlüğüyle Türkiye Ligi'nin defans göbekleri için neredeyse durdurulamaz bir oyuncu.

Geçen yıl transfer sezonunda gol kralı olduğu için kiralık olarak oynadığı Kayserispor Benfica'dan bonservisini alamadı. Daha doğrusu Kayserispor 2 Milyon 500 Bin Euro vermedi bu oyuncu için ve araya giren Manisaspor Kayseri'nin ödemesi gereken miktardan bile az verip Makukula'yı 2 Milyon Euro bedelle kadrosuna kattı. Sezona çok da iyi girmeyen Manisa teknik direktör değişikliğine gidip Hikmet Karaman'ı göreve getirdi ve Ariza Makukula'nın kabusu oldu. Kendisine şahsi sempatim çok azdır Hikmet Karaman'ın ve Makukula işinde taktiksel sorunlardan fazlası olduğuna da eminim. Karaman'ın egosu daha önce da bazı oyuncuların canını yakmıştı. Konunun aslını tam bilmediğimizden spekülasyona girmeyelim.




Bu sene sonunda Emenike'nin 7,5 Milyon Euro ettiği ortamda Beşiktaş, Bursaspor veya Galatasaray'ın bu oyuncu için Manisa'nın kapısını aşındıracaklarını düşündüm ben açıkçası. Beşiktaş Almeida'yı gayet iyi rakama satıp yerine Makukula'yı alabilir ve sezonluk maliyeti de daha ucuz olan bu oyuncuyla çifte kazanç elde edebilirdi. Bursaspor Altidore ile uğraşacağına Miller'a ceza sahası içinde nefis toplar indirebilecek Portekizli oyuncuyu daha ucuza getirip, daha motive oynayacak bir oyuncuya sahip olabilirdi. Galatasaray'a gelince takımın hali ortada o pozisyona kimi transfer etseniz forma bulur Baros'dan başka forvet yok, Baros zaten yok. Futbol hayatı bitmiş Fabiano ile uğraşılıp kaprisi çekiliceğine (sorunlu oyuncudur) daha az paraya Makukula alınsa ne olur diyeceğim ama sorunun cevabını da biliyorum. Birileri oralarda buralarda gezip havadan tuhaf paralar kazanamaz.

1 yorum: