Göztepe'de Ters Giden Ne? - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

30 Haziran 2011 Perşembe

Göztepe'de Ters Giden Ne?




Şu zamana kadar şampiyonluğun salgılattığı endorfin ve yaz rehaveti yüzünden henüz ortalık sakin. Özcan Kızıltan'ın başta Tayfun olmak üzere kadronun iskeletini tamamen değiştirmesi ve Ali Gültiken'in biraz fazla ön plana çıkarak transferi yürütmesi açıkçası problemlere gebe. Alınan oyunculara kağıt üstünde itiraz etmek zor ancak Bank Asya Ligi'ni kurulduğundan beri iyi kötü takip eden biri olarak söylemeliyim ki şu ana kadar yapılan transferlerin ne sayısı ne de kalitesi şampiyonluk için gerekli kadro derinliğini yaratmaya yetecektir. Daha da vahimi Ali Gültiken'in yabancı oyuncu konusundaki "almayabiliriz de!" açıklamasıdır.

Yerli futbolcu lobisinin etkisinde olduğu belli olan Gültiken'in geçen sene Mersin İ.Y. ve Samsun takımlarının yükselmesindeki yabancı faktörünü, Adanaspor'un lige tutunmasındaki yabancı katkısını iyi etüd edemediği açık. Özellikle Mersin ekibini bence daha iyi kadroya sahip Rize ve Bolu'dan ayıran yabancıların katkısı oldu. Üstelik iyi seçilmiş ve menejer kazığı olmayan yabancı futbolcunun maliyeti yerli oyuncudan daha ucuz. Gültiken başta olmak üzere Göztepe'nin dümenindeki kurmayların iyi seçilmiş ve bünyeye uygun, mümkünse 3 Avrupalı genç oyuncuyu takıma kazandırmaları hem kendilerinin hem de Göztepenin iyiliği için şart.

Bugün, "Aferin! yabancıya kapıyı kapattı" diye alkışlayan, sırtını sıvazlayan skor yazarları ve bazı sözde futbol adamları iki kötü sonuçta yarı yolda bırakırlar insanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder