Yeni Federasyon - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

29 Haziran 2011 Çarşamba

Yeni Federasyon




Levent Bıçakçı, Yusuf Namoğlu ve daha sayısız isimle daha başlamadan bittiler ama asıl darbeyi de Melih Gökçek'den yediler daha bismillah demeden. Politik duruşu ve Ankaragücü üzerindeki tasarruflarını bir yana bırakırsak bugün Yeni Federasyon'a inanılmaz bir tüzük ve hukuk dersi verdi. Tabiri caizse evire çevire benzetti kurulları. Mahmut Özgener'in son derece keyfi bir biçimde kafasını kopardığı Ankaraspor Tahkim Kurulunda beklendiği gibi hüsrana uğradı ancak CAS Ankaraspor'u verdiği kararın özünde haklı buldu ve topu TFF'ye attı. Bu durumdan sıyrılamayacağını bilen Federasyon da Türk Futbolu'nu tamamen siyasete bulayarak meclisten, kulüplere hukuk yolunu kapatan yasayı çıkarttılar.




O dönemde hiçbir gazeteci bunları yazamadı çünkü hepsinin ekmeği Kulüpler Birliği ve Yayıncı Kuruluş'un Ağaları'nın iki dudağının arasında. Büyük olasılıkla haksızlık devam edecek ve Ankaraspor ihrac edilecek bir kez daha ama Mahmut Özgener'in bu belalı mirasını Aziz Yıldırım ve Aydınlar taşıyamazlar. Çünkü bu olay federasyona çok ağır tazminat yükleri getirecek ve o paralar bu keyfi uygulamaları yapanların cebinden çıkmayacak. Şu an NTV başta olmak üzere basının boğuntuya getirmeye çalıştığı bu kurmaca seçim, Trbzonspor, Alt Lig Takımları ve Melih Gökçek tarafından zaten daha ilk toplantısını yapmadan paçavraya çevrildi. Önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig çok şeylere gebe olacak.

Levent Bıçakçı'nın Federasyon Başkanlığı görevinden apar topar el çektirildiği süreci hatırlamayan var mı? Yeni Federasyonda hangi sıfatla ya da meziyetiyle görev aldı? Bir bilen varsa bana da açıklasın.


Ek: Oylama Aziz Yıldırım'ın emriyle Ankaraspor'un kurtulması sonucuna bağlandı. Ayrıca şu an Şekip Mosturoğlu Yunus Egemenoğlu'nun kellesini alıyor canlı yayında. Melih Gökçek sadece Yunus Eğemenoğlu ile doyar mı meçhul?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder