Bu İş Tutmayacak: Fenerbahçe'nin Pearl Harbor'u - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

5 Temmuz 2011 Salı

Bu İş Tutmayacak: Fenerbahçe'nin Pearl Harbor'u



Şimdi bir takım boş beleşin ağzına sakız ettiği, "vay be neler olmuş!" dediği delillerin büyük kısmı fos çıkacak. Buraya dikkat Ey bunu okuyan! Hiçbir şey olmamıştır demiyoruz buna dikkat et ama ortada kanıtlanabilir iddia yok. Ana deliller yavaş yavaş belli olmaya başladı. Senin benim bile aynı karede yakalanabileceğimiz adamlarla fotoğraflar ve dinlemelerde aradan cımbızlanmış ama normal metniyle beraber okunduğunda bir şey ifade etmeyen konuşmalar var. Daha önce de buna benzer bir tiyatro seyrettik biz önce gürültüyle ve yetersiz delillerle insanlar içeri alındı sonra delil toplanmaya, olmayanlar da yaratılmaya başlandı.

Bu soruşturma mümkün olduğunca uzun tutulacaktır, bunun iki sebebi var birincisi yargılama için yeterli olmayan delillere sanık ifadeleri ekleyerek tutuklulukları kanuna (zorlayarak da olsa) uydurmak, ikincisi ortalık toz dumanken cemaatin hedefinde bulunan kişi ve kurumları mümkün olduğunca yıpratmak. Gözaltında tehditle çözülenlerden istenen ifadeler alındıkça bu işlerle alakası olmayan, "yok artık!" denecek bazı adamlar da işin içine çekilecek bir grup şaşkın şaşkın seyrederken diğerleri de pişkin pişkin "bir şey olmasa polis içeri almazdı" diyecek.

Şimdi sahne cemaatin, bir takım medyadan salvo açıldı bile. satılmışlığı politik alandan tescilli bazı adamlar cemaatin hırslarının silahşörlüğünü yapmaya başladılar bile. Hedefte Fenerbahçe var öncelikle Kadıköy ekibi üzerinden kitlelere mesaj verilmeye çalışılıyor ve şimdilik kamuoyunu bir şoka sokmayı başardılar. Bazı Fenerbahçeliler dahi ilk darbenin etkisi ile "Ne olacaksa olsun" demeye başladılar. Ancak unutulmaması gereken nokta şudur; bu dava şikeyi türk futbolundan temizlemek için değil, bir gruba ve dünya görüşüne hiç varolamadıkları bir mecrada yer açmak için. Daha Aziz yıldırım'ın tutuklanmasından 48 saat geçmeden bazı cemaat yazarlarının "Fenerbahçe Başkanını Seçmelidir" fetvaları vermesi bu yüzdendir. Onlar da biliyorlar ki Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu gibi adamlara bir şey yapamayacaklar (suçlu bile olsalar bu böyle).




Cemaatin pazar günü düzenlediği baskın, Japonların İkinci Dünya Savaşında düzenledikleri Pearl Harbor baskınına benziyor bir çok açıdan. Japon Amirali Nagumo Saldırının Amerika Birleşik Devletleri'ne diz çöktürtmeyeceğini biliyordu o ve diğer Japon üst düzey komutanların amacı moral bozucu bir darbe vurmak ve Pasifik Donanması'nı yokedip, ABD bunu yeniden tamamlayana kadar Asya-Pasifikde ulaşabilecekleri sınırlara ulaşmaktı. Cemaat de daha önce denediği yöntemlerle benzer bir operasyon düzenledi. ancak ellerinde ne Nagumo gibi bir amiral ne de doğru düzgün silah (delil) var.

Ortaya çıktıkça komikleşiyor olaylar. Aynı sektörde olan ve devamlı karşılaşan adamları aynı karede yakalamak yada ucu açık saniyelik telefon kayıtlarıyla bu iş olmaz. Bu iddianame belli ki gazete ve televizyonlardaki dedikoduları temel alan, hukuken çok zayıf bir iddianame olacak. Hatta anlaşılıyor ki işe bulaştırabilecekleri bir hakem dahi bulacak vakitleri olmamış. Bu kadar maç alma satma işi hakemsiz olmaz. Onlar da bunu biliyorlar ve ilerleyen safhalarda bu işe bir iki hakem de bulaştıracaklardır. Bu olan bitenler bitip, bir çok insan temize çıktığında ve kurumlar aklandığında ortada milyar dolarlık bir maddi zarar ve tazmini imkansız itibar kayıpları olacak. Bir takım kör fanatik ve diğer grup yandaş şimdiden Fenerbahçe'yi idam etti bile. Bu işin Türk Futbolu açısından çok acı sonuçları olacak bundan sonra Fenerbahçe-Trabzon, Fenerbahçe-Galatasaray maçları nasıl oynanacak? Üç beş insanın hırsını tatmin etmek için milyonları birbirine düşman etmenin vebalinden hiç mi korkmuyor bu insanlar?




Başka siasi sebeplerden seçim öncesi linç edilen Bursaspor ilk düzgün tavrı sergiledi, Aysal'ın insiyatifi olduğuna kesinlikle inandığım bir kararla Galatasary'da aynı yolu seçti. Trabzon camiasının da kullanıldığını anlayıp bir an önce mağdurun yanında tavır koyması en akılcı yaklaşım olacaktır. Bu iş Fenerbahçe meselesi değildir, Türk Futbolu'nun meselesidir ve bugün sesini çıkarmayan yarın sıra kendisine geldiğinde yanında sesini çıkaracak birini bulamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder