Dominic Adiyiah: Süper Lig'i Kıskandıracak Bomba - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

19 Temmuz 2011 Salı

Dominic Adiyiah: Süper Lig'i Kıskandıracak Bomba



Karşıyaka durdu durdu, forvetteki sıkıntıya inanılmaz bir isim buldu. Feyenoord altyapısının ürünü olan Adiyiah, ilk profesyonel sözleşmesini Gana'nın Hearts of Lions takımıyla yaptı ve 2007–08 sezonunda Gana Ligi'nin en "heyecan verici" genç yeteneği olarak değerlendirildi. Daha sonra Norveç ekibi Fredrikstad'a imza atan genç oyuncu burada yalnızca 8 maçta forma bulabildi. Ancak yetenekleri Milan yetenek avcılarının dikkatini çekmişti ve 500 bin Euro karşılığında Kırmızı-Siyahlı Kulübe katıldı.

Derin Milan kadrosunda kendine yer bulamayan Ganalı 2010 yılında kiralandığı Reggiana'da 13 maçta oynayıp 1 gol kaydederken, 2011'de kiralandığı Partizanda 6 maçta forma bulabilirken hiç gol atamadı. Buraya kadar moral bozucu olan kariyerini Gana Milli Takımı forması ile çıktığı 11 maç ve 2 gol kurtarıyor. Son dünya kupasında Gana'nın Uruguay'a penaltılarla elendiği maçta Gana'nın dördüncü penaltısını kullanan ve kaçıran (kaleci kurtardı) futbolcu olarak da hatırlayabilirsiniz bu oyuncuyu.

Yetenekleri olan ve kumaşı iyi bir forvet oyuncusu. Ancak leblebi gibi gol atan bir nokta santrafor değil. Taraftarın beklentilerini doğru ayarlamalı ve bilgilendirme eksik yapılmamalı aksi takdirde sabırsız ve sonuç odaklı Karşıyaka Tribünleri 2-3 maçın ardından bu futbolcuyu hedefe koyup, motivasyonunu bozabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder