Fenerbahçe ve Eskişehirspor Taraftarı İçin Sınav Zamanı - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Fenerbahçe ve Eskişehirspor Taraftarı İçin Sınav Zamanı

Operasyonların içeriğini tamamen ıskalamak istemesem de gerçekleştirilme biçimleri bazı kulüplerin hedefin daha da ortasına alındığını gösteriyor.. Kadıköy ve Eskişehir'in siyasi duruşunun benzerliğini anlamak için seçim ve referandum sonuçlarına bakmak yeterli. Olay açık bir güç gösterisi kimse bunu başka hikayelerle sıvamaya kalkmasın başka başka konularda yapılan soruşturmalardan ve soruşturma yöntemlerinden bu hikayelere alışkınız.


Şimdi her iki kulübün de asıl sahipleri olan taraftarlar, takımlarına sahip çkmak ve bunu akıl çerçevesinde yapmak zorundalar. Türk Futbolu'nun bütün günahlarına 14 Nisan 2010 tarihinden öncesi itibarıyla sünger çekip sonra da bu iki büyük kulübün günah keçisi ilan edilmesi en hafif deyişle cinayettir. Başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular gelip geçer aslolan şerefli insanların sevgisiyle, emeğiyle büyük olmuş kulüpler ve onları büyük yapan taraftarlarının karşılıksız sevgileridir. Eğer ortada pisliğe bulaşmış birileri varsa onlar cezasını çekecektir ve hiçbir "gerçek" taraftar kulübüne bu lekeyi bulaştıranlara sahip çıkmaz. Ama kişilerle hesaplaşmak adına toplumun gözbebeği bu kulüpleri harcamak da kimsenin altından kalkabileceği bir teşebbüs değildir.




Şimdi Fenerbahçeliye de Eskişehirliye de düşen takımının sahipsiz olmadığını göstermek ve biz buradayız demektir. Nasıl olacağı farketmez bir kısım medyanın linç girişimine satın almayarak, seyretmeyerek, protesto mailleri atarak bir cevap vermekle başlanabilir. Kasaplar bıçakları bilemeye başladılar bile çünkü ...

Not: Soranlar oldu sabahtan beri buradan da belirteyim; Altay taraftarıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder