Sarı - Kırmızı Gece - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

24 Aralık 2017 Pazar

Sarı - Kırmızı Gece


Süper Lig'de ilk yarının son maçında ligin flaş ekibi Göztepe, Galatasaray'a konuk oluyor. 
Türk Telekom Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak olan kritik mücadeleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Karşılaşmayı beINSports 1 canlı olarak ekranlara getirecek. Göztepe ve G.Saray arasındaki mücadele bir 3 puan savaşından çok içinde bir sürü hikaye barındırıyor.

Göztepe'nin başında teknik direktör olarak görev yapan ve Tudor'un istifası sonrası 4. kez G.Saray'ın başına geçen 'İmparator' lakaplı Fatih Terim takımıyla ilk kez yeşil sahaya inecek.

BU AKŞAM NEFESLER KESİLECEK

Ligin en iyi kalecilerini ve golcülerini barındıran iki ekibin mücadelesi ayrıca nefes kesecek. 30 puanla 6. sırada yer alan Göztepe ile 32 puana sahip Galatasaray'ın 3 puan savaşı zirveyi yakından ilgilendiriyor. İzmir temsilcisinde sakatlıkları bulunan Hakan Çinemre ile Traore forma giyemeyecek. Ev sahibi Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan Mariano Filho ve Iasmin Latovlevici maçın kadrosunda yer alamayacak.

KRALLARIN SAVAŞI

İstanbul Türk Telekom Stadı'nda Göztepe ve Galatasaray arasında oynanacak olan zorlu mücadele golcülerin savaşına da sahne olacak. Galatasaray'ın 14 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan Fransız golcüsü Batefimbi Gomis ile Göztepe'nin 13 gole ulaşan Makedon yıldızı Adis Jahovic, bu sezon ilk kez karşı karşıya gelecek. İlk yarının son maçında gol krallığı yarışını zirvede tamamlamak isteyen iki yıldız arasında sadece 1 gol bulunuyor. Ev sahibi G.Saray'da Gomis'in dışında Tolga'nın 6 golü bulunurken savunma oyuncusu Maicon da 4 gol kaydetti. Göztepe'de ise Adis'ten sonra Castro ve Tayfur attıkları 3'er golle dikket çekiyor. Galatasaray, 16 maçta attığı 34 golle ligin en golcü ekibi olurken, konuk Göztepe de 29 golle Süper Lig'deki en golcü ekipler arasında yer alıyor.

GOMİS'E ÖZEL İLGİ

Galatasaray'ın başında ilk kez bu sezen Göztepe maçıyla çıkacak olan tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, ilk antrenmanında en önemli gol silahı Batefimbi Gomis'e özel ilgi gösterdi. Gomis'le ayrı bir toplantı yapan Terim, Fransız futbolcusuna Göztepe maçı için özel görev verirken, kaleyi gördüğü yerden şutu düşünmesini istedi. Ligde son golünü 15. hafta oynanan Akhisar maçında atan ve Yeni Malatya ağlarını boş geçen Gomis, Terim'e gol sözü verdi.

TERİM VE TUNA İÇİN İLK OLACAK

Galatasaray'da Igor Tudor'un yerine göreve getirilen Fatih Terim için Göztepe maçı çok farklı bir anlam taşıyor.

1989-90 sezonunda Göztepe'yi çalıştıran ve İzmir'de çıkış yakalayan 'İmparator' lakaplı Fatih Terim, 'Yuvam' dediği Galatasaray'da ise 4. döneminde bu sezon ilk kez sahada olacak.

554 GÜN SONRA

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile yakın dostluğu bulunan ve Göztepe'nin Urla'daki Adnan Süvari Tesisleri'nin açılışının yanı sıra Göz-Göz'ün 90. Kuruluş Yıldönümü'ne de katılan Terim, ilk kez İzmir ekibine rakip olacak. En son 22 Eylül 2013'te Süper Lig'de Beşiktaş'ı deplasmanda 3-0 hükmen yendikleri müsabakada görev yapan Fatih Terim, tam bin 554 gün aradan sonra Galatasaray'ın başında sahada yer alacak.

Göztepe'nin başarılı çalıştırıcısı Tamer Tuna'nın, kaderi de bir dönem İzmir ekibini çalıştıran Fatih Terim'e çok benziyor.

Galatasaray altyapısında futbola başlayan Tamer Tuna ilk kez Cim-Bom'un karşısına "teknik direktör" unvanıyla çıkacak.

KENDİNİ KANITLADI

Çanakkale Dardanelspor'da bir dönem teknik direktörlük yapan, Sergen Yalçın'ın Sivas ve G.Antep'te, Şenol Güneş'in ise Beşiktaş'ta yardımcılıklarını yaptıktan sonra Göztepe'nin başına geçen Tuna, Terim gibi İzmir'de rüştünü ispatladı. Göztepe'ye Süper Lig'deki ilk yılında büyük çıkış yaşatan Tuna, 16 maçta topladığı 30 puanla, 1960 ve 1970'li yıllarda Avrupa ve Türkiye'yi kasıp kavuran efsane kadronun başarılarını anımsattı.

GÖZTEPE ARMASI SEMALARDA

İzmir'in Süper Lig'deki tek temsilcisi Göztepe, kulüp armasıyla donatılmış uçakla ilk seferini İstanbul'a gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Mehmet Sepil, teknik kadro ve futbolcular apronda çiçeklerle karşılandı. Göztepe Spor Kulübü'nün havayolu sponsoru olan Onur Air'in sosyal medyada birlikte düzenledikleri ankette 22 bin 67 taraftarın tercihiyle belirlenen kulüp arması uçak üzerinde 130 metrekarelik alan kaplıyor.

Kafiledekiler uçaktan inişin ardından armalı uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Göztepeli taraftarlar 2700 kişilik yeri tamamen doldururken maça 50 bin taraftarın geleceği öğrenildi.

TARİHİ RANDEVU

Göztepe ve Galatasaray, Süper Lig'de 2003'ten sonra ilk kez karşı karşıya gelecek.
Taraflar arasında geride kalan 50 maçtan 26'sını Galatasaray, 11'ini Göztepe kazandı. İki ekip Süper Lig'de en son, İzmir temsilcisinin küme düştüğü 2002-2003 sezonunda karşılaştı.
Tarafların ligdeki son maçı 18 Nisan 2003'te İzmir'de oynandı ve Galatasaray müsabakada 1-0 galip geldi.

GÖZ-GÖZ'DE SARI ALARM

Göztepe'de, teknik direktör Tamer Tuna, oyuncularına kritik maç öncesi kart uyarısı yaptı. Göztepe'de Halil, Rotman ve kaleci Beto, 3'er sarı kartla ceza sınırında yer alıyor. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde ikinci yarının ilk maçı olan F.Bahçe randevusunda sahada yer alamayacaklar.

TOLGA TAKIMA DÖNDÜ

Galatasaray'da sakatlığı geçen orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci, görev verilmesi durumunda bugün oynanacak Göztepe maçında forma giyebilecek. Son olarak Başakşehir maçında sahada yer alan ve 4 maçtır forma giyemeyen Tolga'nın ligde 6 golü bulunuyor.

SAHASINDA KAYBETMİYOR

G.saray, Süper Lig'de sahasında oynadığı son 10 maçta rakiplerine yenilmedi.
Evinde geçen sezon sahasında oynadığı son 2 lig maçını kazanan Galatasaray, bu sezon ise taraftarı önünde çıktığı 8 müsabakada 7 galibiyet, bir beraberlik elde etti.

ÜÇ OYUNCU SINIRDA

G.saray'da Göztepe maçı öncesinde üç futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı futbolcular Maicon Roque, Badou Ndiaye ve Sofiane Feghouli, Göztepe maçında sarı kart görmeleri durumunda 18. haftadaki kritik Kayserispor müsabakasında forma giyemeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder