Evren Kürkçü - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

21 Haziran 2011 Salı

Evren Kürkçü




Göztepe'nin Çaykur Rizespor'dan yeni transferi kendisi. Geçen yıl oldukça başarılı bir sezon geçirdi Bank asya Ligi'nde ve Göztepe tarafından transfer edildi. Futbolculuğunu, tekniğini falan tartışmayacağım zaten ayıp olur, benim dikkatimi çeken Çaykur Rizespor'dan ayrıldığında yaşadığı üzüntü. Dedesi Rizespor’un kurucularından Muharrem Kürkçü, babası Rizespor’un efsane futbolcularından, Rizespor’la özdeşleşen, Rizespor’un büyük kaptanlarından Hüsnü Kürkçü ...


Haliyle Rize'den kopması da hüzünlü oldu. Türk Futbol Piyasası'nda kaşarlaşmamış çok az futbolcu var 17 yaşında tıfıl veletler bile Ronaldo havalarında geziyorlar adeta. Ailelerin ve menejerlerin bu çocukları ekmek kapısı gibi gören, şımartan yapısı bundaki en büyük etken. Dolayısı ile çoğu futbolcu sadece paranın rengine aşık, dejenere tipler oluyor daha 20'li yaşlarında.Sahada yüzlerce kez gördük bunları; topa vurmaktan imtina eden, ikili mücadeleye girmeyen, prim olmayan maçta adeta sahada gezinen topçuları. Zagor Tenayları, Saadettinleri, B. Muharremleri, Azizleri hatırlayanların da içi cız eder bu manzaralar karşısında. Ancak bu çocukta forma aşkı denen şey var hala ve Göztepe Tribünleri onu kendisine rahatlıkla aşık edecektir.

Umarım Göztepe 30 yıldan sonra ilk kez bir simge futbolcuya kavuşur ve biz Futbol Romantikleri, kendimizi genelevde romantizm yaşamaya çalışan salaklar gibi hissetmekten kurtuluruz.

1 yorum: