Fırsatçılık mı Korku mu? - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

12 Temmuz 2011 Salı

Fırsatçılık mı Korku mu?



Galatasaray liglerin ertelenmesini ve Futbol Federasyonu'nun tavır almasını istediğini açıkça ilan etti bugün. Oysa daha 24 saat önce Ali Dürüst'ün ağzından gelişmeleri bekleyeceklerini ve gerek Kulüpler Birliği, gerekse Federasyonun alacağı kararları destekleyeceklerini açıklamışlardı. Bu ani tavır değişikliğinin görünen sebebi; en büyük rakibin 5-10 yıllık bir çöküş sürecine girmesini arzulamak gibi duruyor. Olayın bu boyutu ne Ünal Aysal'a ne de Galatasaray Kulübüne uzun vadede olumlu olarak dönmeyecektir. Olay biraz yatışıp sakin düşünüldüğünde bu çıkış, Galatasaray'ın bu operasyonu yapanlardan bir takım garantiler aldığının delili olarak algılanacak. Bu durumda kalan bir Galatasaray belki bir kaç şampiyonluk kazanır ama oluşan imaj erozyonu bu kulübün tarihine silinmez bir leke olarak geçer.

Görünmeyen sebeplere gelirsek şu an operasyonları gerçekleştiren odakların elinde hukuken güçlü deliller olmadığı artık iyice belli olmaya başladı. Kamuoyu baskısı yaratarak Federasyonu delilsiz infaza sürüklemeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Bu durumda bütün olan bitene rağmen olaya mesafeli yaklaşmaya çalışan Galatasaray Yönetimi'ni ve Sarı-Kırmızılı camiayı oyunun içine çekmeye çalıştıkları aşikar. Bu yolda Aysal ve bazı yöneticilere "Galatasaray'ı da bu işe bulaştırabiliriz" ikazının geldiğini tahmin etmek güç değil. Ayrıca bir paylaşım projesi olan Riva'dan bal tutacak parmaklarını yalamayı hayal eden fırsatçılar da şu süreçte rahatsız edilmemek için her şeyi yapmaya hazırlar. Galatasaray'ın bugünkü açıklamasının altındaki önemli nedenlerden biri de budur. Galatasaray üzerinden kamuoyu yaratma hesapları bu ülke futbolunu da, toplumsal barışı da derinden yaralar ama bunu düşünecek kadar vicdan sahibi kimsenin olmadığı da açık. İşte bu yüzden şu andaki Galatasaray yönetimi tarihi kararlar almak ve sorumluluk sahibi bir duruş sergilemek zorunda.

Bir küçük not olarak Aysal'ın ağzından değil de Galatasaray Sitesinden bir yazılı açıklama yapılması oldukça şüphe çekici. 24 saat önce kulübün 2. Başkanının söylediklerine bu denli zıt bir açıklamanın ilk ağızdan ve basın mensupları karşısında yapılmaması o yazının, Aysal ve ekibini bir oldu bittiye getirmek amacıyla başkaları tarafından kaleme alındığını ve "sehven" yayınlandığını ciddi ciddi düşündürüyor...

Çok karışık günler yaşıyoruz umarım herkes bu akıl tutulmasından bir an önce sıyrılır ve neler döndüğünün farkına varır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder