Kilo ile Haber Satılır Yazı Yazılır - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

22 Temmuz 2011 Cuma

Kilo ile Haber Satılır Yazı Yazılır



100 yılı aşkın geleneğinden kopmuş, bir zamanlar gazeteci okuluyken şimdi okunmayan bir ilan gazetesine dönmüş sözde İzmir Gazetesi ve onun siparişle haber yazan muhabiri. Artık mide bulandırıcılığı da geçti olay resmen Altay Camiası ve taraftarı ile dalga geçiliyor.

Takım Spor Toto Ligi'ne düşmüş, 2 senedir kimseye onca gelire rağmen para ödenmemiş, naylon mukaveleler yüzünden trilyonlarca borç yapılıp o paralar buharlaşmış, takımın geleceği haraç mezat satılmış hala bu sözde gazete ve harçlık sever muhabiri Altay'da ekonomik başarı diye manşet atıyor. Takımın tamamı satıldı yada borçlara karşılık bonservisler verildi, gelen onca paraya rağmen gene de transfer yapılamıyor ve daha da önemlisi yeni bir kadro kurmanın maliyeti gelen paradan daha yüksek olacak. Kadro şu anda tamtakır her mevkiye ikişer futbolcu alınacak neredeyse. Bedelli gidenlerin yada mukavele feshi ile gidenlerin yerini doldurabilmek için daha fazla para harcanacak mecburen. Daha da basit anlatmak gerekirse giden 16-17 futbolcunun 6 tanesi satılabildi gerisi bedelsiz gitti şimdi 6 futbolcudan gelen parayla 20 civarında futbolcu alınacak. Kasaya girenden daha fazlasının harcanması gerektiğini bilmek için matematik dehası olmaya gerek yok. Üstelik gelen futbolcularla naylon mukaveleler de yapılmaması lazım yani seneliği 50 milyara oynayacak adama 150 - 200 milyarlık imzalar attırılmaması da lazım. Bütün transferler düzgün yapılsa dahi (ki hiç ummuyorum) Altay'ın borcu daha da artmış olacak kısacası.

İzmir'in işgal edildiği gün çıkardıkları sayının manşetini de biliriz bu gazetenin. Bazı şeyler fena halde DNA'sına işlemiş ne yazık ki. Göztepe'nin felaketi olduklarına da şahit olduk, başka başka çok şaibeli adamlara ısmarlama haberler yaptıklarını da. Ancak Altay'dan ellerini çekip, ısmarlama haber yapan o adamı da meslek ahlakına aykırı davranmaktan dolayı kovmaları kendileri adına hayırlı olacaktır. Zaten üç otuz tirajlarını da kaybedecekler yoksa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder