UEFA Fenerbahçe'yi Kurtardı - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

8 Temmuz 2011 Cuma

UEFA Fenerbahçe'yi Kurtardı




Gelişmeler üzerine UEFA, TFF ve Fenerbahçe Kulübüne bir mektup yazarak, bir taahütname imzalanması şartı ile sarı lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğini bildirdi. Mektupta son gelişen olayların Türk Futbol Federasyonu ve Türk Mahkemelerinin işi olduğu belirtilerek "iddia" kelimesine özellikle vurgu yapıldı. Ayrıca UEFA bu soruşturmaların muhtemel sonuçları hakkında yoruma kapalı olduğunu da belirtti.

Bütün bunları düz bir metin haline getirmek gerekirse UEFA bu iddialara ve soruşturma sürecine son derece mesafeli bir tutum takınarak hem Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılması yönünde görüş bildirdi hem de TFF ve bu dava sürecini deyim yerindeyse "ortada bıraktı". Önceden de görülen karakuşi delillerle, medya üzerinden kurum ve şahısları mahkum etme taktiği en azından UEFA nezdinde itibar bulmadı.

UEFA'nın bu kararı olan bitenin yurtdışında nasıl agılandığının da bir göstergesi. Eğer ortada sonucuna etki edilmiş maçlar varsa bile operasyonun asıl amacının adalet olmaması, bir güç gösterisi haline gelmiş olması yüzünden Türk Futbolu yıllarca içinden çıkamayacağı bir kaosa yuvarlandı. Biz İtalya değiliz bu işin altından o kadar da kolay kalkamayacağız ne yazık ki.

1 yorum:

  1. mektubun geldiği gün internet sayfalarında son dakikalarda geçti ama ne tvler ne gazeteler bunu açık açık söylemediler. bu işlerin maksatlı olduğunun en açık delili bunlar aslında.

    YanıtlaSil