Hoşgeldin Bank Asya: Denizlispor 2-1 Göztepe - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

9 Eylül 2011 Cuma

Hoşgeldin Bank Asya: Denizlispor 2-1 Göztepe



Söze herhalde Gohou diyerek başlamak lazım. Denizlispor transferi gerçekleştirdiğinde kağıt üzerinde çok iyi transfer olduğunu yazmıştık. Bu akşam sahada gördük ki çimen üzerinde de harika bir transfermiş. Transferde oldukça sessiz bir dönemden sonra aniden ve arka arkaya çok sayıda transfer yapan ve artık Süper Lig'de çok fazla şans bulamayan Güvenç Kurtar ile sezona başlayan Horozlar açıkçası iyi hazırlanmışlar. Bu zaman zarfında takım olmayı başarmaları takdire şayan.

Ragıp, Veli, Fatih Yiğen, Fatih Ceylan, Burak Akyıldız ve tabi Gohou sivrilen isimlerdendi. Ancak Gohou temposunu ayarlayamadığı için son 15 dakikada sahada adeta yürüdü. İlerleyen haftalarda yeşil-siyahlı teknik ekip bu konuyla sanırım ilgileneceklerdir. Denizlispor bu sene zirvenin önemli adaylarından biri dün sahada bunu belli ettiler. Göztepe karşısında aldıkları skor yanıltıcı olmasın maçı çok daha farklı da kazanabilirlerdi. son 10 dakikayı kendi sahalarına gömülerek geçirmelerine rağmen gene de pozisyon bulmayı başardılar.

Göztepe ise ne yazık ki daha hazır değil. Oyuncular sahada henüz birbirlerinin oyun dilini çözememişler bunda teknik ekibin de suçu var orası kesin. Oysa İzmir ekibinin kadrosunda Yasin, Korhan, Evren gibi çok üst düzey isimler var bunlara bu akşam sahada ayakta kalan ender isimlerden Ulaç'ı da eklemek gerekli. Bir ara topla oynama yüzdelerinde 65-35 oranına düşmesi Göztepenin sahada düştüğü çaresiz durumun da bir göstergesiydi. Sadece Yasin'in ortaları ve İlhan'ın fırsatçılığıyla bu lig yürümez. Bismarc için ise uyum probleminden de öte bir kalite sorunu olduğunu söylemek çok yanlış olmaz. Sezon uzun ve daha karamsar olmak için erken ancak önce Denizlispor mağlubiyeti, ardından gelmesi muhtemel bir Karşıyaka yenilgisi sarı-kırmızılı ekibi erken bir kaosa sürükleyebilir. Umarız İstanbullu koordinatör ve teknik direktör ile Antepli yönetim Karşıyaka maçlarının anlamının 3 puandan çok daha büyük olduğunu acı şekilde öğrenmezler. Bu iki kulüp arasındaki rekabetin sertlik derecesi Fener-G.saray ya da Fener-Beşiktaş rekabetlerinden çok daha yüksek ve önemlidir. Karşıyakalı için de Göztepeli için de "Kordon Hesaplaşması" kaybetmek kolay hazmedilir bir olgu değildir. Haftaya kadar kendilerine bir çeki düzen vermelerini şiddetle tavsiye ederim.

Göztepe tribünleri nefesini tuttu ve önümüzdeki haftayı bekliyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder