Albert Riera Transferi - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

4 Eylül 2011 Pazar

Albert Riera Transferi



Galatasaray Fatih Terim ile ne oynayacak daha çok belli değil. Son gün, son saniye transferleri saha içinde neler olacağını daha da netleştirecek. Beklentilerin farklı olduğu ortamda sol açık için transfer edilen oyuncu Espanyol, Bordeux,  Manchester City, (Benitez kontenjanından da olsa) Liverpool  takımlarında oynamış ve İspanya milli takımında forma bulmuş bir oyuncu. Özellikle Liverpool sonrası transfer olduğu Olympiakos takımında formsuz ve moralsiz Riera'dan tekrar toparlanmış ve iştahlı bir oyuncu haline geldiğini bilenler söylüyor.

Ancak Galatasaray takımının bu seneki en önemli iki sorunu hala çözülmüş değil. Defans göbeği ve 10 Numara sıkıntısı devam ediyor. Bu sene Trabzonsporun kadrosunun zayıfladığı, Fenerbahçenin küçüldüğü, Bursasporun kadro kalitesindeki yükselişe rağmen oturmadığı ve Gaziantepsporun Tolunay Kafkas'ın elinde ziyan olduğu bir sezon başı var. Açıkçası Galatasaray tüm sorunlarına rağmen kalite derinliği çok sığlaşmış bu ligde Beşiktaş ile beraber en avantajlı başlangıç yapan iki takımdan biri. Ancak tek forvet ile oynamaya çalışan sarı-kırmızılılar ister 4-3-3 oynasın, isterse 4-4-2 sistemi 4-1-4-1 ya da 4-1-3-1-1 haline getirecek oyuncuyu bulamazsa bu yıl şampiyonluk yarışında uzun süre kalamaz. Sağdan Kazım, soldan Riera ile beslenecek forvet hattında Baros'un koşu yapacağı alanın aksi yönüne deplase olacak golcü ve hücuma çıkışlarda topların buluşma noktası olarak oyunu kuracak akıllı bir 10 Numara eksikliğini Galatasaray çok çekecek.İleride tek forvet olarak Elmander'in çakılı oynayacağı bir sistemi ise konuşmak dahi abes. Böylesi bir kurgunun CM'de bile iş yapmayacağını anlamak için futbol dahisi olmaya gerek yok.

Podolski beklentisiyle yönetimine yüklenen ve Riera'ya burun kıvıran Galatasaray taraftarlarının anlaması gereken şu; Televizyonlardaki spor yazarı esnafının taraftar egosunun rantını yemek için ortalığa verdikleri gazın aksine şu an hiçbir Türk Takımı, Avrupa'nın ilk 25 - 30 takımının kadro zenginliğinde değil. UEFA şampiyonu Galatasaray'ın sahada bulundurduğu üç yabancı da mevkilerinin dünyadaki en iyi 5 oyuncusundan biriydi, hatta Hagi bağlamında düşünürseniz sahada zamanının en büyük iki oyuncusundan biri o bölgede oynuyordu. Ancak Hagi futbolu 10 yıl önce bıraktı ve Galatasaray o dönemden beri çok kötü yönetliliyor. Taraftarın da üzerine düşen neden Riera demek yerine "neden benim takımım devamlı zararına transfer yapıyor" demektir. Belli isimlerin hep transfer komitelerinde olması ve Galatasaray'ın devamlı zarar etmesi gelen giden herhangi bir futbolcunun kim olduğundan daha önemli uzun vadede. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder