Biz Bu Gruptan Nasıl Çıkıcaz? - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

4 Eylül 2011 Pazar

Biz Bu Gruptan Nasıl Çıkıcaz?



Rus hakem dedik, kritik kararlar dedik ama işler hakikaten sarpa sarmış durumda. Açıkçası gruptan çıkma şansımız neredeyse yok düzeyine indi. Litvanya'dan da "iyi" bir takım olan İspanya'yı yenmemiz gerekiyor. Peki bu yetecek mi? Ne yazık ki hayır; Bugün oynanacak Büyük Britanya - Polonya Maçını da adalıların mutlaka kazanması gerekiyor. Dünkü galibiyetle moral bulan Polonya 2 kişinin sırtladığı ve demotive Britanya'ya yenilecek gibi durmuyor. Britanya'nın Polonya Takımına 58 sayı fark atıp, Türkiye'nin de İspanyaya yenilmesi dışında Adalıların gruptan çıkma şansı yok, özetle Britanyayı bu maça motive edebilecek fazla sebep yok.

Bizim maçımızdan önce oynanacak maçın Polonya galibiyeti ile bitmesi durumunda ise İspanya Maçı bir formaliteye dönüşüyor ve gruptan dahi çıkamayarak eve dönmüş oluyoruz. Bu durumda konuşmak "testi kırıldıktan sonra" sınıfına girecek ama gene de sormadan edemeyeceğim; Tanjevic gibi dünyanın sayılı coach'larından birinin görevi bırakmasının hemen ardından Orhun Ene'ye dönmek hata oldu sanki. dünkü maçta sahadaki takımın kendi oyun aklının çözüm bulamadığı anlarda ne yazık ki kenardan olumlu ve çare olabilecek bir müdahale gelmedi.

Şimdi önümüzde çok ufak bir mucize ihtimali var ve onun için mücadele edeceğiz. Avrupa Şampiyonluğu favorisi olarak katıldığımız turnuvada gruptan çıkamayacak hale gelmemiz ise anlaşılır gibi değil. Sistemi sistemsizlik olan, toplumsal yaşamının her bölümünde kaosla harmanlanmış bir ülkenin milli takımları da milletinden farklı olmuyor.



2 yorum:

  1. olmaz dediklerin oldu ve biz gruptan cıktık yine sevgili dostum :-)

    YanıtlaSil
  2. Ancak takımın gidişatı hala çok kötü. döndük dolaştık gene o, onu yensin biz de bunu yenelim noktasına geldik.

    YanıtlaSil