Büyük Hayal Kırıklığı - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

2 Ekim 2011 Pazar

Büyük Hayal Kırıklığı


Karşıyaka içeride oynadığı üçüncü maçı da kaybetti ve artık ilk iki iddiasından neredeyse koptu sayılır. Henüz erken gibi görünse de beşinci haftanın sonunda fark 10 puan yani lider hiç maç kazanamasa dahi Kaf kaf'ın yakalaması için 4 haftaya ihtiyacı var gerisini siz hesaplayın.


Reha Kapsal kendisinden beklenmeyen işlere imza attı bu sezon. Eline verilen ortalamanın çok üzerindeki kadroya yanlış seçimler yaptı ve kötü sonuçlar geldikçe paniğe kapılarak daha fazla hata yaptı. Kriz iyi yönetilemezse sonuç bu olur ne yazık ki. Hata paniği, panik yeni hataları getirir. Anlaşılan Reha Hoca Karşıyaka gibi bir camianın beklentisini, büyük bir takımda şampiyonluk baskısını kaldıramadı.

Özellikle bu maça çıktığı kadro Kapsal'ın artık tamamen kontrolü kaybettiğinin göstergesi. Aadiyah'ın sahada olmayışı, bitmiş tükenmiş 2 Erhan dururken Murat Akyüz'ün oyundan alınışı, 2 Özgür'ün takımı adeta sabote edercesine taktik disiplinden kopuk oynamalarına seyirci kalışı sahada ayakta kalan bir tek adam yokken Agbetu'ya çıkışması Reha Hoca'nın artık veda zamanının geldiğinin göstergesi.

Reha hoca ile ilgili son bir parantez ise Aadiyah'ın oyuna sokulduktan sonra deli danalar gibi koşması meselesi. Belli ki hoca Aadiyah'ı adam kovalamadığı için kesmiş ve kötü sonuçları bazı başka adamlar yerine ona fatura etmiş. Ganalı oyuncu bir ara sahanın orta gönderindeki taç çizgisinde adam kovalamaya çalışıyordu. Trajikomikten öte acınası bir görüntüydü. Bu oyuncu ileri uçta Agbetu ile yaratıcı işler yapması için alınmıştı ama belli ki günah keçisi ilan edilmiş, yeteneğine ve geldiği yere laf edilemediğinden "pres yapmıyor" diye kulp takılmış. Az sonra bahsedeceğimiz Özgürcan Özgür 5 maçtır sahadayken faturayı Aadiyah ve Agbetu gibi oyunculara, Taha'ya kesmek yetenek ya da yanlış tercihten öte ancak suistimali akla getirir. Hele ki ısrarla kadroda tutulan o oyuncu maç başı anlaşması yapmışsa.

Özgürcan Özcan Türk Futbolu'nda bir fetiş objesi haline getirilmiş 88 doğumlu Galtasaray altyapı jenarasyonun bir üyesi. Bu takım bütün cilalamalara, arkadan itmelere rağmen bir hayal kırıklığı ordusu oldu. Özgürcan da bunlardan biri hatta birincisi. Kariyerindeki en büyük verimi Küme düşen Sakaryaspor'a sağladı. Bir sezonda attığı 17 gol her ne kadar yeşil-siyahlıların lige veda etmesine engel olamadıysa da Özgürcan'a talip olan kulüp sayısını arttırdı. Oysa sakarya taraftarına saç baş yoldurmuştu sezon boyunca. O sene forvetine kimi koysanız 30 golü geçecek bir takımda 17 gol atarken ne pas, ne asist düşünmeden ayağına aldığı her topu kaleye vurmuş sonunda da Sakarya küme düşmüştü. Daha sonra Rizespor ve Adanaspor'un yolunu tuttu ancak ikisinde de dikiş tutturamadı. Yetenekleri sınırlı, kendine bakmayan ve gittiği hiçbir takımda takımla bütünleşmeyen sanki sezon sonunda İspanya Serie A'ya gidecekmiş gibi ruhsuz oynayan ama en kötüsü yetenekleri kısıtlı bir oyuncu. Son 4 marçta en kritik anlarda yaptığı egoistçe ve berbat vuruşlarla Karşıyaka'yı en çok sabote eden oyuncu oldu. Yeşil kırmızılı yönetimin bu oyuncudan ve maliyetinden kurtulması takımın kimyası için de uygun olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder