Elma Dersem Çık Armut Dersem Çıkma - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

15 Temmuz 2011 Cuma

Elma Dersem Çık Armut Dersem Çıkma



Çocukluğumdan kalma bir laftır başlıktaki. Saklananlara çıkmasınlar diye sinyal verilirdi bununla. Şu günlerde herkes arazi olduğundan olsa gerek sık sık aklıma geliyor. Anlı şanlı spor yazarlarını, fahri kulüp temsilciliğine, gayrıresmi camia sözcülüğüne soyunmuş, esip gürleyen isimlerin tamamını ara ki bulasın. Şike soruşturması Türk Futbol tarihinin bu çaptaki ilk bombasıdır ve gene Türk Futbolu için son 100 yılın en büyük olayıdır. Fakat ne hikmetse hatalı bir "taç" kararı için bile Battalgazi tavırları içinde konulara yaklaşanlar üzerinden şan şöhret kazandıkları, bol sıfırlı maaşlar aldıkları kulüpleri deyim yerindeyse "ortada" bırakıp gittiler.

Televizyonlarda bir takım tetikçiliği tescilli kalemşör ve şöhret meraklısı adliye muhabirleri insanları, camiaları, kulüpleri hergün asıp kesiyorlar ama her haltın uzmanı basın ulemaları saklandıkları deliklerden bir "tısss!" sesi bile çıkarmadılar.

İşler biraz yatışınca saklandıkları deliklerden çıkıp yuvarlak laflar ediip gene yalandan bir sahiplenmişlikle kulüplerin sırtından ekmek yemeye devam etmeyi düşünüyorlar belli ki. Türkiye'de kişileri bir yana bırakalım ama camialar ve kulüpler aşağılanırken, bunlara hiçbir menfaat beklemeksizin gönül vermiş insanların gururlarıyla oynanırken ortada olmamaları çok acı.

Çok sevdiğimiz Rıdvan (Dilmen) Hoca Fenerbahçe'nin bu kara gününde nerede? Bu kadar mı zor çıkıp da iki kelime etmek? Feyyaz Uçar, Sergen Yalçın neredeler peki Beşiktaş olmasa hangi yayıncı kuruluş, hangi gazete bordrosuna alırdı bu adamları? Selim soydan nerede hani Fenerbahçeliliği kimseye bırakmayan camianın ağabeyi pozunda gezip duran adam. Ahmet Ağaoğlu'ndan haberi olan var mı hani şu "Bizim Stadyum'da esip gürleyen adam? Mehmet Demirkol nerede, her şeyden anlayan bu yazar acaba Galatasaray Liseli bir Fenerbahçeli olmasaydı bugüne gelebilir miydi? Neden şimdi ortada yok? Altan Tanrıkulu, Uğur Meleke, Gürcan Bilgiç nerede bu adamlar? Daha da ilginci son 20 yıldır herkese şüpheli diyen, her maça şaibe bulaştıran Hıncal Uluç nerede? Şansal (Büyüka) Ağabey nerelerde hani şu Türk Futbolu'nun Büyük Ağabey'i her konuya racon kesen Marka Değeri Gurusu araziye ne kadar güzel uyduysa artı görünmez olmuş durumda.

Türk Basını güvenilirlik anketlerinde hep sonlardaydı nedeni buymuş demek ki. Sırtından on binlerce dolar maaşlar aldıkları kitleleri anında terkettiler. 2 ay sonra ortaya çıkıp ahkam kesmeye başladıklarında ben de onları seyretmeyeceğim, okumayacağım programlarının arasında gösterilen reklamlardaki ürünleri boykot edeceğim... Size de tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder