Göztepe Forvetsiz Bir Lig mi Geçirecek? - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

24 Temmuz 2011 Pazar

Göztepe Forvetsiz Bir Lig mi Geçirecek?


Şu ana kadar orta sahasını ve defansını güçlendiren Göztepe ne yazık ki forvet konusunda suskun kaldı. Ersen Martin ve Mehmet Batdal isimleriyle uzun süredir anlaşmaya çalışan, bir ara rotasını Brezilya'ya çeviren Göztepe kurmayları açıkçası şu ana kadar başarılı olamadılar. Mehmet Yılmazın tekrar boşta kalması aslında bir şans. bu oyuncunun şike soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınmayacağı da kesin gibi. Hem tribünlere yeni bir hava vermek hem de takımdaki tecrübeli oyuncu açığını kapatmak açısından bence bir kez daha düşünülmelidir.

Yabancı transferi yapmayanı dövmüyorlar ancak hedef gerçekten bu yıl veya önümüzdeki sene Süper Lig ise takıma adaptasyonu sağlamak ve maliyetleri düşürmek açısından iyi seçilmiş, Doğu avrupa menşeli (Hırvat, Sloven, Sırp, Makedon, Rus) 3 oyuncuyu bulup getirmek sarı-kırmızılı takımın önümüzdeki 5 yılına yapılmış en iyi yatırım olacaktır. Özellikle Süper Lig'de yerli oyuncu maliyetlerini düşündüğümüzde takıma uyum sağlamış ve önemli mevkilerde oynayan 3 yabancının kulübün ekonomik yükünü hafifletmesi çok olasıdır. ayrıca geçen sene Süper Lig vizesi alan 3 takımdan ikisi bunu yabancı oyuncularının katkısıyla başardılar.

İtiraf etmek gerekirse Karşıyaka'nın kadrosu bu yıl diğer Bank Asya takımlarından bir adım önde. Rizespor, Denizlispor, Gaziantep Belediye ve Erciyes de iyi takımlar. Süper Ligden gelen ve belirli bir standardı koruyan Konya ve Buca'yı da hesaba alırsak Göztepe'nin biraz daha takviyeye ihtiyacı var. bu sadece yükselmek için değil sert bir lig olan Bank Asya'da ilk altı için oynarken bir anda düşmemeye oynar hale gelebilirsiniz. Geçen yıl Ankaraspor2un baştan düşmüş olması, diyarbakırspor'un neredeyse hiç direnememesi yüzünden düşme hattı çok çekişmeye sahne olmadı ama bu yıl işler öyle değil. Yukarda sayılan takımlar dışında Elazığ ve Sakarya gibi sert deplasmanları da değerlendirmeye alırsak korkulu rüya görmemek için uyumamak gerektiğini anlarız.

Göztepe Yönetimi'nin biraz daha gayret göstermesi gerekiyor şu sıralar. Umarım bazı isimler imzaya hazırdır ve kombine satışları bekleniyordur eğer böyle değilse bir an önce iki forvet ve hatta bir de kaleci aramaya başlasalar iyi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder