Yılın (En Kötü) Transferi - Spor Türk

Spor Türk

İyi oyun, iyi haber

Breaking

24 Temmuz 2011 Pazar

Yılın (En Kötü) Transferi


Esteban Cambiasso Terim'in gönlündeki aslandı fakat gelmeyeceği 2 ay önceden belliydi. Nedense anlaşılmış olan Kalström'ü de Terim istemedi. Açıkçası Kalström'ü beğenmeyip Melo'yu takıma almak normal bir futbol mantığının eseri olamaz benim gözümde. Ayrıca Cana'yı gönderip 3 misli maliyetle Melo'yu getirmek de takımın iyiliğini düşünen bir zihnin ürünü değildir bence. Melo'yu Cana ile takasa kalksanız 3 sezondur İtalya Ligi'nde bu oyuncuyu izleyen Lazio teknik heyeti takasa yanaşmaz eminim. Kariyerindeki en büyük başarıları 25 milyon euro karşılığında Juve'ye transfer olmak ve Dunga tarafından tarihin en kötü Brezilya Milli Takımlarından birine seçilmekti. Her ikisinde de anormal hatalar yaparak çok kilit maçların kaybedilmesinde başrol oynadı.

Avrupa dönemi sırasında gösterdiği berbat performanstan daha kötü olanı ise rakiplerine saha içinde yaptığı kariyer bitirici, sert müdahaleler. Bu yüzden uluslararası maçlarda kırmızı kartlar gördü ve futbol kamuoyu tarafından da çok güzel bir şekilde anılmamakta. Neresinden baksanız kötü transfer kısacası.

Adnan Polat-Adnan Sezgin döneminde yapılan transfer hatalarının bu ikiliye özgü olmadığını defalarca söylemişimdir. Transfer konusunda daha önce defalarca spekülasyonlar yaratmış, sarı-kırmızılı kulübe çok zarar vermiş bir başka ekip şu an Galatasaray'ın dümeninde. Dönüp dolaşıp sonunda istedikleri adamları aldırmaya başladılar. Bal tutanın parmağını yaladığı düzen Galatasaray'da devam ediyor hala ve ne yazık ki Ünal Aysal'ın çare olamayacağı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sportif başarının bu kadro ile gelmesi zaten zor ancak başlayacak olan sezonun olağanüstü koşullarında Galatasaray Takımı üst sıralarda olsa bile asıl karanlık olan bu kulübün ekonomik geleceği. Riva üzerinde dönen dolaplar da gözönüne alındığında önümüzdeki 10 yıl Galatasaray için çok karanlık. Devlet bir daha araya girip, tekrar kurtaramayabilir, kurtarsa da bu kadar "avanta" kamuoyunda Galatasaray imajının iyice zedelenmesine yol açacak.

Sezgin'in zamanında Tulun, Dürüst, Cansun gibilerinin arkasını toplaması, onalara biraz mani olması için Galatasaray kapısından girdiğini zamanında yazdıydık. O zaman bu kulübün kimyasından habersiz bazı insanlar kızdılardı şimdi herşey netleşmeye başlayınca ayılıyorlar yavaş yavaş. Futbolu sadece televizyondan izlerseniz bazı dinamikleri anlamak mümkün değildir. Daha derine dalmak lazım...

Gelsenize su çok güzel!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder